Skader på barn og unge

Beskrivelse

Kommunen har egen ulykkesforsikring for skoleelever, barnehagebarn, fosterbarn og barn i besøkshjem.

Vilkår

Forsikringen gjelder innenfor virksomhetens område og naturlige nærområder, i ordinær åpningstid, under deltakelse i undervisning, leker, idrettsutøving, ekskursjoner m.m. som foregår under skolen eller barnehagens ledelse samt på vei til og fra skolen/barnehagen.

Forsikringen gjelder også under praktisk yrkesopplæring og opplæring i arbeidslivet som en del av undervisningen.

Kvalitetsmål

Melding om skaden skal:

1. Sikre den skadedes rettigheter etter folketrygdloven
  2. Gi NAV trygd grunnlag for å vurdere om personskaden/syk
    dommen kan godkjennes som yrkesskade eller -sykdom slik at folketrygdlovens særbestemmelser for yrkesskade skal gjelde.
  3. Gi offentlige myndigheter opplysninger som kan være til hjelp i arbeidet med vurdering av sikkerhetsspørsmål og vernetiltak mm.
  4. Danne grunnlag for utarbeidelse av skade/ulykkesstatistikk.

Annen informasjon

NB!!
Ved alvorlig personskade eller dødsulykker, skal alltid Politiet og Arbeidstilsynet kontaktes.

Arbeidstilsynet har ansvar for å klarlegge hendelsforløp, samt å avdekke om det har forekommet brudd på lover og forskrifter.

Politiet har ansvar for selve etterforskningen og eventuell forføyning.

Melding om skade

De fleste skader som inntreffer under aktiviteter i kommunens regi, dekkes av NAV trygd.

Dersom skaden blir behandlet av lege/tannlege skal det fylles ut skadeskjema.

Ta derfor kontakt med NAV trygd, Lillesand for å få riktig skjema.

23.08.2010
31.03.2015

Åpningstid: kl. 08.30 - 15.00 (i juli er rådhusets åpningstid kl. 10.00-14.00, mens sentralbordet er som vanlig betjent kl. 08.30-15.00)

Byggesaksveiledning: Torsdager kl. 10.00-14.00