Illustrasjonsfoto: Norsk gjenvinning

Oljetanker som ikke er i bruk bør fjernes eller sikres

På grunn av fare for oljelekkasjer og forurensning anbefaler kommunen at nedgravde oljetanker som ikke er i bruk fjernes. Dersom oljetanken ikke kan fjernes, må den sikres.

Det er du som tomteeier som har ansvar for at tanken er i forsvarlig stand og at det ikke oppstår lekkasjer.

En oljetank har begrenset levetid, og de fleste ståltanker må skiftes etter maks 30 år. Glassfiber har lenger levetid, men det gjelder ikke for tilhørende rør og ledninger.

Lekkasjer fra gjennomrustede eller skadede oljetanker kan forurense både bolig, jordsmonn og grunnvann. Dersom du eier en gammel oljetank som begynner å lekke, risikerer du å bli erstatningsansvarlig. Du kan også få avkorting i forsikringen. Les mer på oljefri.no.

Akutte lekkasjer fra oljetanker skal varsles til brannvesenet på 110.

Forbud mot fyring med mineralolje

Stortinget har vedtatt at det skal innføres forbud mot bruk av mineralolje (fossil olje) til oppvarming av bygninger. Hensikten er å redusere utslipp av klimagasser fra oppvarming av bygninger, samtidig som forsyningssikkerheten ivaretas. Forbudet gjelder fra 1.1.2020 og dette betyr at oljefyrer må fjernes eller bygges om. Mer om dette finner du hos Miljødirektoratet, eller på kommunens hjemmeside

11.12.2018
07.03.2019