Ordførerne Anders Christiansen (t.v.) og Arne Thomassen klarte å gjøre den symbolske sammenkoblingen av to nettverkskabler til en humørfylt seanse. Foto: Bjørn Vidar Lie, Birkenes kommune

Ny kobling mellom Birkenes og Lillesand

Om det blir kommunesammenslåing mellom Birkenes og Lillesand gjenstår å se, men nå har i alle fall de to nabokommunene bundet nok et bånd gjennom felles it-tjeneste.

Birkenes og Lillesand samarbeider om tjenester som regnskap og lønn, oppmåling og geodata, jordbruks-, skogbruks-, miljø- og viltforvaltning.

Tirsdag ble etableringen av IT-tjenesten i Birkenes og Lillesand kommuner markert med bløtkake, taler og ikke minst en symbolsk sammenkobling av to datakabler i den nye it-tjenestens lokaler på Tingsaker.

Akkurat passe

– På Birkeland er vi svært glade for dette samarbeidet. Nå har vi vært aleine, vi har vært med Kristiansand, og da vi fikk muligheten til å hoppe på dette samarbeidet, så gjorde vi det. It er en sårbar, kritisk infrastruktur, og dette blir akkurat passe stort, passe robust og nært, sa ordfører Anders Christiansen før han koblet sin grønne nettverkskabel sammen med Lillesand-kollega Arne Thomassens blå.

Skal snakke sammen

Thomassen fulgte opp med å forsikre at nabokommunen er like fornøyd med it-samarbeidet.

– Vi skal jo snakke sammen om andre ting au, og det skjer jo så mye mellom disse to kommunene, så dette er bare kjempespennende. Det gode samarbeidet, det gode forholdet, da får vi de aller beste resultatene, sa Thomassen.

Ordfører-ros

Han benyttet anledningen til å rose de ansatte ved den nye it-avdelingen og alle andre som har bidratt til å få nyetableringen på plass.

– Dere har gjort en formidabel innsats. Det kunne vært interessant å se nærmere på hva dere har gjort, for dette er interessant, dette er komplisert, og dette må vi ta lærdom av, sa Lillesand-ordføreren.

04.04.2018
13.12.2018