I Aust- og Vest-Agder slukkes NRKs radiokanaler på FM 21. juni.

De kommersielle, riksdekkende kanalene følger etter 15. september. Lokalradio som sender på FM i din kommune kan fortsatt sende på FM etter 15. september dersom de ønsker det.

Når det digitale radioskiftet er ferdigstilt, vil du kunne lytte til riksdekkende kanaler via DAB-nettet, nettradio og apper på mobil eller tv. Mange lokalradioer vil fortsatt sende på FM også etter 2017. Med unntak av Radio Norge og P4, som sendes på DAB (uten pluss), sendes nå alle riksdekkende kanaler på DAB+.

Er du klar?
De fleste DAB+-radioer kan ta inn sendinger på DAB (uten pluss) og FM. Hvis du allerede har en DAB+-radio, anbefaler vi deg å oppdatere kanallisten med jevne mellomrom for å fange opp tekniske oppdateringer og nye kanaltilbud. Dette gjør du ved først å trekke ut antennen og gjennomføre kanalsøket «scan», «full scan», «rescan» eller liknende. Dersom du ikke finner denne funksjonen, råder vi deg til å lese bruksanvisningen og eventuelt kontakte forhandler.

Hvis du skal skaffe deg digitalradioutstyr til hjemmet, hytta eller bilen, er det greit å være forberedt på at etterspørselen av apparater og monteringstjenester kan øke rundt slukkedatoene.

Det er lurt å huske på at en god antenne og riktig montering av denne, kan være avgjørende for at du får en god lytteropplevelse. Det finnes mange ulike løsninger på markedet, så ta kontakt med forhandlere og monteringsverksteder når du skal velge. Husk at gamle radioer som du ikke ønsker å beholde, kan leveres til gjenvinning hos alle radioforhandlere og på returstasjoner.

Trenger du for mer informasjon?
På nettsiden www.medietilsynet.no/digitalradio har vi mye informasjon om det digitale radioskiftet. Du kan også sende spørsmål til digitalradio@medietilsynet.no.

Her kan du se oversikt på slukkeplan

09.06.2017
28.06.2017

Veiledning byggesak: Torsdager kl. 09- 14 (Merk at det ikke blir avholdt forhåndkonferanser uke 27-31 - første etter ferien er 8. august).