Brannvesenet advarer mot svindlere

Kristiansandsregionen brann og redning har fått inn flere varsel om personer i sivil bekledning som utgir seg for å være fra brannvesenet og ønsker å kontrollere brannsikkerheten i boligen.

Brannvesenet fraråder å slippe inn personer uten uniform og gyldig legitimasjon som vil komme inn i boligen. – Får du besøk av noen som utgir seg for å være fra brannvesenet og blir i tvil, ta kontakt for å avklare at det er oss, sier Hans Arne Madsen, leder for forebyggende avdeling i Kristiansandsregionen brann og redning. Brannvesenet utfører feiing og boligkontroller på dagtid gjennom hele året og driver ikke med salgsvirksomhet.

– Ved boligkontroller og feiing varsler vi alltid på forhånd og våre ansatte er uniformert og skal ha et ID-kort med bilde lett synlig, forteller han. Ofte er det de mest sårbare menneskene i samfunnet som er et mål for svindlere. – Eldre personer og mennesker med nedsatt funksjonsevne er kanskje mest utsatt for denne typen svindel, påpeker Madsen.

23.08.2019
17.09.2019

Torsdager kl. 09.00-14.00 (Merk: Ingen byggesaksveiledning i uke 30 pga. ferieavvikling.)