I Lillesand ungdomsskole

Da planleggingen av nye ungdomsskolen i Lillesand startet ble det vedtatt å sette av midler på byggebudsjettet til integrert kunst, og det ble søkt økonomisk støtte og profesjonell konsulentbistand fra KORO (Kunst i offentlig rom). En egen utsmykkingskomité jobbet gjennom hele byggeprosessen i nært samarbeid med byggekomiteen.

Utsmykkingskomitéen bestod av Sidsel Jørgensen og Alida Rudjord fra KORO, arkitekt Knut Haarklau, rektor Merete Rimstad, Kristine Madland fra kommunen/brukerne og kulturrådgiver Magne Haugen som koordinator og sekretær. Det ble arrangert en åpen konkurranse hvor fem kunstnere ble plukket ut. Følgende kunstverk ble resultatet av dette prosjektet:

Bokser og apparatBASE CAMP av Annika Oscarsson og Thomas Nordstrøm. Dette er en utendørs installasjon som er plassert til venstre for hovedinngangen til skolen. Bokser i lerketre som kan sittes på, telt av aluminiumsrør og teflonduk, samt diverse gjenstander i rustfritt stål som kompass, ønskekvist og vannfontene.

 

Glassrefleks

FLAMMENDE SVERD av Rigmor Bové. Glassutsmykking i aulaen. Tesakersverdet, et bronsealdersverd som ble funnet nær den nye skolen, er brukt som inspirasjon og motiv.

 

 

KystlandskapJUNIJUNGEL av Ingebjørg Une Hagen. 23 bilder i form av collager på finérplater er plassert rundt i bygget. Lillesands kommuneblomst nyperose er brukt som motiv, foruten bl a insekter.

 

LydbildeLYDBILDE av Nina Bang. Print på glass i vindu mellom biblioteket og musikkrommet.

 

 

Publisert
01.10.2010
Sist endret
09.12.2010

Kontaktinformasjon

Lillesand kommune | Rådhuset
Østregate 2 | Postboks 23, 4791 Lillesand

Fakturaer sendes til: Faktura.Mottak@lillesand.kommune.no

Åpningstid: kl. 08.30 - 15.00

Byggesaksveiledning: 
Torsdager kl. 09.00-14.00 (Merk: Ingen byggesaksveiledning i uke 30 pga. ferieavvikling.)

Tlf.: 37 26 15 00

Facebook  

Ved en krisesituasjon hvor det ikke er naturlig å ringe aktuelt nødnummer: Ring 47659999

Epost: postmottak@lillesand.kommune.no

Nyttige lenker